Pečené plnené papriky

RECEPT

Pečené plnené papriky.

Recept na chutné plnené papriky v kyslej smotane. Chutia výborne!

INGREDIENCIE
  • 1kg mleté mäso

  • 200g dusená ryža

  • 100g paradajková omáčka

  • 200ml kyslá smotana

  • 15ks paradajka

  • 15ks paprika

  • 2ks mrkva

  • 2ks cibuľa

  • 2 strúčiky cesnaku

  • soľ

  • Koreninová zmes na mleté mäso

  • bobkový list

  • mletý koriander

POSTUP
  • Na veľkom strúhadle si nastrúhame 2 cibule a jednu mrkvu.

  • Do misy si pripravíme mleté mäso. Pridáme k nemu nastrúhanú mrkvu s cibuľou, pridáme 200g dusenej ryže (ryža by nemala byť úplne dovarená), 2čl soli a podľa chuti pridáme na špičku čl koreninovú zmes na mleté mäso a všetko dobre premiešame.

  • 1 cibuľu si nakrájame na polovičné kolieska, 1 paradajku a 1 mrkvu tiež na kolieska a takto pripravenú zeleninu dáme na dno zapekacej misy.

  • Papriky si pripravíme na naplnenie - zrežeme vrch a očistíme ich od jadierok. Naplníme ich pripraveným mletým mäsom, mäso v paprike popritláčame vidličkou.

  • Naplnené papriky naukladáme do zapekacej zmesi na zeleninu. Zalejeme horúcou vodou a dáme do vyhriatej rúry na 200 stupňov. Pečieme približne 40 - 50 minút.

  • Kým sa nám pečie paprika, pripravíme si smotanu. Do misy dáme 200ml kyslej smotany, 100g paradajkovej omáčky a špičku čl mletého koriandru. Pridáme cez lis pretlačený cesnak a štipku soli a všetko dobre zmiešame.

  • Po 50 minútach vyberieme papriku z rúry a zalejeme pripravenou smotanou. Pridáme bobkový list a dáme znovu do rúry na zníženej teplote 150 stupňov na približne 20 minút. Môžeme podávať!

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!