Šťavnaté kuracie prsia na smotane.

Chutný a ľahký obed, vhodný k akejkoľvek prílohe.

RECEPT

Šťavnaté kuracie prsia na smotane.

Chutný a ľahký obed, vhodný k akejkoľvek prílohe.

Prsia by mali byť aspoň hodinu predtým namočené v marináde, preto je dobre pripravovať obed v predstihu 🙂

INGREDIENCIE
  • 700g kuracie prsia

  • 120ml kyslá smotana

  • olej

  • Soľ

  • 1ČL drvená bazalka

  • 1ČL mletá červená paprika

POSTUP
  • Do misky si pripravíme kyslú smotanu, pridáme soľ, mletú červenú papriku, bazalku a všetko spolu dobre premiešame. Koreniny si môžete upraviť podľa seba a pridať napríklad zmes korenia na kuracie mäso, sušený cesnak a podobne.

  • Do pripravenej smotany dáme kuracie prsia tak, aby boli rovnomerne ponorené v smotane. Zakryjeme potravinovou fóliou a necháme v marináde 1 hodinu.

  • Zapekaciu misu dobre potrieme olejom a vložíme do nej marinované kuracie prsia.

  • Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 45 - 50 minút.

  • Po upečení môžeme podávať s ľubovoľnou prílohou alebo čerstvou zeleninou.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!