Voňavý, sladký, veľmi chutný cheesecake s malinovou polevou!

Dokonalá kombinácia lahodného krému z mascarpone a sladko-kyslej malinovej polevy!

RECEPT

Voňavý, sladký, veľmi chutný cheesecake s malinovou polevou!

Dokonalá kombinácia lahodného krému z mascarpone a sladko-kyslej malinovej polevy!

INGREDIENCIE korpus
  • 250g maslové sušienky

  • 90g roztopené maslo

INGREDIENCIE krém

  • 500g mascarpone

  • 200g kyslá smotana

  • 40g kukuričný škrob

  • 6PL trstinový cukor

  • 1ČL vanilkový extrakt

INGREDIENCIE poleva
  • 200g maliny

  • cukor podľa chuti

  • 1PL malinový sirup

  • 1,5PL solamyl + 100ml voda

POSTUP

  • Sušienky si v mixéri rozdrvíme a pridáme k nim roztopené maslo, zmiešame. Formu vystelieme papierom na pečenie a cestom vyložíme dno a boky formy, popritláčame.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov 10 minút a pripravíme si krém.

  • Metličkou vymiešame mascarpone s kyslou smotanou, vanilkovým extraktom a cukrom. Nakoniec dôkladne vmiešame kukuričný škrob.

  • Pripravený krém vylejeme na predpečený korpus a vrátime späť do rúry. Teplotu znížime na 145 stupňov a pečieme ešte približne 60 minút. Po upečení necháme vychladnúť v rúre.

  • Poleva - maliny s cukrom a sirupom privedieme k varu, rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme vo vode rozmiešaný solamyl a jemne povaríme, kým zmes zhustne.

  • Hotovú polevu necháme mierne vychladnúť a polejeme vychladnutý cheesecake. Ozdobíme podľa seba.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!