Vynikajúci čokoládovo-orechový brownie so smotanovou polevou!

RECEPT

Vynikajúci čokoládovo-orechový brownie so smotanovou polevou!

INGREDIENCIE cesto
  • 4 vajcia

  • 200g horká čokoláda

  • 100g maslo

  • 100g hladká múka

  • 100g kakao

  • 80g kryštálový cukor

  • 1čl prášok do pečiva

  • hrsť nasekaných vlašských orechov

INGREDIENCIE poleva
  • 175g mascarpone

  • 100ml smotana na šľahanie

  • 4pl práškový cukor

  • hrsť orechov na ozdobu

POSTUP

  • Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo s čokoládou, miešame kým získame hladnú zmes, odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, za stáleho mixovanie pridáme čokoládovú zmes, vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Nakoniec pridáme nasekané vlašské orechy.

  • Formu(25x20) vystelieme papierom na pečenie, nalejeme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20-25 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Poleva - mascarpone vyšľaháme so smotanou a cukrom a hotový krém natrieme na vrch koláča. Ozdobíme nasekanými orechmi.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!