Jemný kakaovo-kokosový korpus s lahodným maslovo-vanilkovým krémom, ktorý nás očaril!

RECEPT

Jemný kakaovo-kokosový korpus s lahodným maslovo-vanilkovým krémom, ktorý nás očaril!

INGREDIENCIE kakaové cesto
  • 250g polohrubá múka

  • 200g kryštálový cukor

  • 200g margarín

  • 2PL kyslá smotana

  • 2PL kakao

  • 8g prášok do pečiva

  • 1 vajce

  • 1čl vanilkový extrakt

  • štipka soli

INGREDIENCIE kokosová vrstva

  • 6 bielkov so štipkou soli

  • 200g kokos

  • 200g práškový cukor

INGREDIENCIE krém
  • 300ml mlieko

  • 6 žĺtkov

  • 200g práškový cukor

  • 70g hladká múka

  • 1,5čl vanilkový extrakt

  • 250g maslo

  • čokoláda na ozdobu

POSTUP

  • Maslo vyšľaháme mixérom, pridáme múku, smotanu, prášok do pečiva, kakao vajce, vanilkový extrakt a cukor, vymiesime cesto.

  • Cesto rozdelíme na 2 polovice, formu (30x20) vymastíme a na dno formy ručne povtláčame polovicu cesta.

  • Bielky so štipkou soli a cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, vareškou vmiešame kokos a navrstvíme na kakaové cesto.

  • Druhú polovicu kakaového cesta si vyvaľkáme na papieri na pečenie na veľkosť plechu. Vyvaľkané cesto priložíme na vrch kokosovej vrstvy, mierne pritlačíme a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 40 minút.

  • KRÉM - žĺtky s cukrom vyšľaháme, pridáme vanilkový extrakt, múku a trochu mlieka, všetko dohromady zmiešame mixérom. Zvyšok mlieka dáme variť do hrnca, po zovretí prilejeme vaječnú zmes a uvaríme krém. Maslo vyšľaháme do peny a postupne k nemu zašľaháme vychladnutý žĺtkový krém.

  • Na upečený vychladnutý korpus rozotrieme žĺtkový krém a na vrch nastrúhame čokoládu.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: youtube.com/@BucatarindcuGeorgeta