Spojenie orechového korpusu s lahodným maslovo-kávovým krémom a nasekanými orechmi – to je jedinečný dezert, ktorý stojí za vyskúšanie!

RECEPT

Spojenie orechového korpusu s lahodným maslovo-kávovým krémom a nasekanými orechmi - to je jedinečný dezert, ktorý stojí za vyskúšanie!
INGREDIENCIE na cesto
  • 6 bielkov

  • 4 žĺtky

  • 140g kryštálový cukor

  • 140g mleté orechy

  • 2PL hladká múka

  • 1 prášok do pečiva

INGREDIENCIE na krém
  • 250ml mlieko

  • 250g maslo

  • 150g cukor

  • 2 žĺtky

  • 2PL hladká múka

  • 1PL instantná káva

  • 1/2čl vanilkový extrakt

  • nasekané vlašské orechy na ozdobu

POSTUP

  • Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Vmiešame k nim žĺtky, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec pridáme mleté orechy.

  • Menší plech(30x20) vystelieme papierom na pečenie, navrstvíme cesto, uhladíme a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Pripravíme si krém. Na miernom ohni za stáleho miešania uvaríme z mlieka, žĺtok, múky, kávy a cukru krém. Necháme vychladnúť.

  • Maslo vymiešame do peny a postupne k nemu zašľaháme vychladnutý krém. Plnku natrieme na koláč a ozdobíme nasekanými vlašskými orechmi.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: viccmagazin.com