Rýchly, jednoduchý, chutný koláčik, ideálny ku káve či čaju alebo len tak pre zlepšenie nálady!

RECEPT

Rýchly, jednoduchý, chutný koláčik, ideálny ku káve či čaju alebo len tak pre zlepšenie nálady!

INGREDIENCIE cesto
  • 300g hladká múka

  • 150g maslo

  • 150g práškový cukor

  • 4 žĺtky

  • 1 bal. vanilínový cukor

  • 1/2bal. prášok do pečiva

  • štipka soli

  • džem

  • hrsť nahrubo nasekaných vlašských orechov

INGREDIENCIE sneh z bielkov
  • 4 bielky

  • 150g práškový cukor

  • štipka soli

  • šťava z 1/4 citróna

POSTUP

  • Všetky suroviny na cesto zmiešame a ručne vypracujeme. Zabalíme do potravinovej fólie a dáme aspoň na 30 minút do chladničky.

  • Plech(25x39) vystelieme papierom na pečenie, 3/4 cesta si vyvaľkáme na veľkosť plechu, preložíme na plech, husto potrieme džemom, posypeme orechmi a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút.

  • Počas pečenia si vyšľaháme sneh z bielkov, cukru, štipky soli a citrónovej šťavy. Zvyšné cesto si rozvaľkáme na hrúbku 1mm a nakrájame na pásiky.

  • Z rúry vyberieme takmer hotový koláč, rovnomerne rozotrieme sneh z bielkov, na vrch urobíme mriežku z pásikov cesta a vrátime späť do rúry dopiecť do svetla 5 - 7 min.

  • Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: webcukraszda.hu