Lahodný, jemný koláčik, ktorý sme si veľmi obľúbili „makovo-vanilkové rezy“!

RECEPT

Lahodný, jemný koláčik, ktorý sme si veľmi obľúbili "makovo-vanilkové rezy"!

INGREDIENCIE korpus
  • 6 bielkov

  • 10PL hladká múka

  • 3PL cukor krupica

  • 5PL mletý mak

  • 3PL strúhaný kokos

  • 5PL mlieko

  • 1 prášok do pečiva

  • vanilková aróma

INGREDIENCIE krém

  • 4 žĺtky

  • 500ml mlieko

  • 250g maslo

  • 6PL kryštálový cukor

  • 1 vanilkový puding

  • vanilková aróma

INGREDIENCIE poleva
  • 120g horká čokoláda

  • 1PL olej

POSTUP

  • Bielka s cukrom si vyšľaháme na tuhý sneh. Pridáme mak, kokos a ručne zmiešame, zľahka vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec prilejeme mlieko, vanilkovú arómu a premiešame.

  • Formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie a vylejeme do nej pripravené cesto. Pečieme pri teplote 200 stupňov približne 15 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť a pripravíme si krém.

  • V mise si vyšľaháme žĺtky s cukrom. Pridáme vanilkový puding a metličkou zmiešame. Prilejeme mlieko, vanilkovú arómu a dobre premiešame. Zmes dáme na sporák a varíme na miernom ohni do zhustnutia. Do vychladnutej zmesi primiešame zmäknuté maslo.

  • Keď máme krém pripravený, vychladnutý korpus si rozrežeme na 3 rovnaké časti. Prvú časť korpusu natrieme polovicou krému a priložíme druhý plát korpusu. Natrieme druhú polovicu plnky a priložíme tretím plátom korpusu.

  • Na vrchný korpus natrieme polevu. Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu s lyžicou oleja. Roztopenú čokoládu rozotrieme na vrchný korpus, necháme vychladnúť a máme hotovo!

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!