Chutný, lahodný kakaový koláč s vanilkovým krémom a čokoládou!

Jednoduchý dezert, pripravený raz-dva!

RECEPT

Chutný, lahodný kakaový koláč s vanilkovým krémom a čokoládou!

Jednoduchý dezert, pripravený raz-dva!

INGREDIENCIE korpus
  • 10 vajec

  • 10PL kryštálový cukor

  • 1čl prášok do pečiva

  • štipka soli

  • 2 bal. čokoládový puding bez varenie CrémeOlé

INGREDIENCIE krém

  • 400ml mlieko

  • 400ml smotana na šľahanie

  • 2 bal. vanilkový puding bez varenie CrémeOlé

INGREDIENCIE poleva
  • 100g čokoláda

  • 50g maslo

  • 100ml smotana na šľahanie

POSTUP

  • Vajcia s cukrom vyšľaháme do hustej peny, zľahka k vaječnej zmesi vmiešame preosiate pudingy bez varenia s práškom do pečiva.

  • Plech(20x35) vystelieme papierom na pečenie, nalejeme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 190 stupňov približne 20 minút, po upečení  necháme vychladnúť.

  • Do misy nalejeme mlieko, šľahačku a pridáme vanilkový puding bez varenia. Mixérom vyšľaháme na hustý krém.

  • Na upečený korpus natrieme vanilkový krém.

  • Poleva - čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli s maslom, odstavíme, pridáme smotanu a vymiešame. Polevu rozotrieme na vrch koláča a odložíme do nasledujúceho dňa do chladničky.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: youtube.com/@egustos