Jemný, vláčny koláčik prevoňaný vanilkou a citrónom“citrónová babeta“!

Ideálny so šálkou kávy alebo na raňajky s teplým mliekom!

RECEPT

Jemný, vláčny koláčik prevoňaný vanilkou a citrónom"citrónová babeta"!

Ideálny so šálkou kávy alebo na raňajky s teplým mliekom!

INGREDIENCIE
  • 4 vajcia

  • 250g polohrubá múka

  • 250g práškový cukor

  • 100ml olej

  • 100ml voda

  • šťava z 2 citrónov

  • 1 vanilínový cukor

  • 1/2bal. prášok do pečiva

  • štipka soli

POSTUP

  • Bielky s cukrom, vanilkou a štipkou usli vyšľaháme na tuhú sneh. Postupne k nim zašľaháme žĺtky, prilejeme vodu, olej, citrónovú šťavu a prešľaháme na nízkych otáčkach.

  • Postupne k nim zašľaháme žĺtky, prilejeme vodu, olej, citrónovú šťavu a prešľaháme na nízkych otáčkach. Nakoniec vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva.

  • Formu (25x30) vymastíme maslom, vysypeme polohrubou múkou, nalejeme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 175 stupňov približne 40-45 minút.

  • Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!