Na pohľad lákavý, lahodný dezert „Anjelské slzy“!

Jemný, chutný tvarohový dezert so sladkou snehovou perinkou!

RECEPT

Na pohľad lákavý, lahodný dezert "Anjelské slzy"!

Jemný, chutný tvarohový dezert so sladkou snehovou perinkou!

INGREDIENCIE cesto
  • 160g hladká múka

  • 80g maslo

  • 1 žĺtok

  • 2pl práškový cukor

  • 1pl kyslá smotana

  • 1čl prášok do pečiva

  • štipka soli

INGREDIENCIE plnka
  • 500g jemný tvaroh

  • 150g práškový cukor

  • 100g kyslá smotana

  • 3 žĺtky

  • 1 vanilínový cukor

  • 2pl detská krupica

INGREDIENCIE sneh
  • 4 bielky

  • 4pl kryštálový cukor

  • štipka soli

POSTUP

  • Zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva a štipku soli. Pridáme mäkké maslo a rukami vypracujeme mrveničku. Nakoniec pridáme žĺtok a kyslú smotanu a vymiesime jemné cesto. Pripravené cesto zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na 20 minút do chladničky.

  • Plnka - všetky suroviny na plnku dohromady zmiešame a necháme pri izbovej teplote postáť asi 20 minút.

  • Cesto vyberieme z chladničky, rozvaľkáme ho na veľkosť o niečo väčšiu ako je forma(forma 26cm), tak aby bolo cesto aj po bokoch formy. Prenesieme ho do formy vystlanej papierom na pečenie, mierne popritláčame a popicháme vidličkou. Zakryjeme ho potravinovou fóliou a dáme na 10 minút do mrazničky.

  • Vyberieme cesto z mrazničky, dáme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút. Potom koláč vytiahneme, rozotrieme tvarohovú plnku, teplotu znížime na 160 stupňov a pečieme ďalej približne 30 minút.

  • Sneh - začneme šľahať bielky so štipkou soli, postupne pridávame cukor a vyšľaháme sneh. Vyberieme koláč z rúry, rozotrieme sneh a vrátime späť ešte na 15 minút.

  • Po 15 minútach rúru vypneme, vyberieme koláč, chvíľu necháme pootvorené dvierka, potom koláč vrátime späť do rúry a necháme tam do úplného vychladnutia. Na povrchu koláča sa vytvoria karamelové kvapôčky "slzy".

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: vlastra.ru