Čučoriedkový cheesecake – dokonalá kombinácia lahodného krému z mascarpone a sladko-kyslej čučoriedkovej polevy!

Vyskúšajte si pripraviť zdravšiu verziu tohto chutného tvarohového dezertu.

RECEPT

Čučoriedkový cheesecake - dokonalá kombinácia lahodného krému z mascarpone a sladko-kyslej čučoriedkovej polevy!

Vyskúšajte si pripraviť zdravšiu verziu tohto chutného tvarohového dezertu.

INGREDIENCIE korpus
  • 270g celozrnné sušienky

  • 130g maslo

INGREDIENCIE krém
  • 250g jemný tvaroh

  • 250g mascarpone

  • 4PL med

  • 2 vajcia

INGREDIENCIE poleva
  • 300g čučoriedky

  • 2PL vanilkový puding

  • 2PL voda

  • čučoriedky na ozdobu

POSTUP

  • V mixéri si rozmrvíme sušienky, pridáme roztopené maslo a zmiešame. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, na dno a po bokoch navrstvíme zmes zo sušienok a popritláčame. Dáme na 10 minút do vopred vyhriatej rúry na 170 stupňov.

  • Na plnku si zmiešame v mise tvaroh, mascarpone, vajcia a med. Zmes nalejeme na predpečený korpus a opäť dáme piecť. Pečieme približne 50 minút. Po upečení necháme vychladnúť a pripravíme polevu.

  • Čučoriedky roztlačíme vidličkou, pridáme med a povaríme. Puding zmiešame s vodou, vlejeme k čučoriedkam a uvaríme hustú zmes. Pripravenú zmes necháme trochu vychladnúť a vylejeme na pripravený koláč. Odložíme do chladničky na pár hodín.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!