5 receptov na najlepšie „nepečené dezerty“, ktorými určite ulahodíte!
Lahodné dezerty vhodné na každú príležitosť!
RECEPT

5 receptov na najlepšie "nepečené dezerty", ktorými určite ulahodíte!
Lahodné dezerty vhodné na každú príležitosť!
Nepečený kakaovo-smotanový dezert
Ingrediencie:
350g kakaové sušienky (bebe alebo iné)
500ml mlieko
1 žĺtok
60g kryštálový cukor
30g hladká múka
30g kukuričný škrob
1/4čl soľ
1/2čl vanilkový extrakt
60g maslo
Ingrediencie poleva:
200g mliečna čokoláda
100ml smotana na šľahanie
100g nasekané lieskové orechy
Postup:
Krém - v polovici mlieka metličkou rozmiešame žĺtok, múku, škrob, cukor a soľ. Zvyšné mlieko nalejeme do hrnca, pridáme vanilkový extrakt, privedieme k varu, pridáme žĺtkovú zmes a za stáleho miešania uvaríme krém. Odstavíme, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Vychladnutý krém rozšľaháme a postupne k nemu zašľaháme mäkké maslo.
Na dno formy (22x22) naukladáme vrstvu sušienok, natrieme 1/3 pripraveného krému a 2x opakujeme. Vrchná vrstva bude krémová.
Poleva - vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu so smotanou, vmiešame nasekané orechy a rozotrieme na vrch dezertu. Pripravený dezert odložíme aspoň na 2h do chladničky.
Smotanovo-malinové rezy
Ingrediencie krém:
450g mascarpone
65g práškový cukor
400ml smotana na šľahanie
1bal. stužovač šľahačky
1bal. vanilínový cukor
bebe keksy alebo iné
Ingrediencie malinová poleva:
225g maliny
90g kryštálový cukor
Ingrediencie čokoládová poleva:
125g biela čokoláda
75g smotana na šľahanie
Postup:
Mascarpone zmiešame s práškovým cukrom, vanilkou a prešľaháme. Smotanu na šľahanie vyšľaháme so stužovačom, pridáme k mascarpone a mixérom zmiešame na nízkych otáčkach.
Malinová poleva - maliny s cukrom dáme do hrnca, privedieme k varu(ak je treba pridáme trochu vodu), prepasírujeme cez sitko a necháme vychladnúť.
Formu vystelieme papierom na pečenie, na spodnú vrstvu poukladáme bebe keksy, natrieme 1/3 krému, krém pokvapkáme malinovou omáčkou, poukladáme druhú vrstvu sušienok, natrieme krém, polejeme malinovou omáčkou a nakoniec tretiu vrstvu sušienok a na vrch rovnomerne uhladíme zvyšok krému. Odložíme do chladničky.
Čokoládová poleva - smotanu v hrnci zohrejeme pod bod varu, bielu čokoládu nalámeme do misy, zalejeme horúcou smotanou a necháme minútu postáť. Potom rozmiešame do hladka a nalejeme na vrch koláča. Pokvapkáme malinovou omáčkou a pomocou špáradla urobíme vzory.
Stracciatella dezert
Ingrediencie:
1l mlieko
180g kryštálový cukor
130g krupica
1 vanilkový puding
240g maslo
160ml pomarančová šťava
1pl pomarančová kôra
500ml smotana na šľahanie
80g práškový cukor
nasekaná čokoláda
Postup:
Krupicový krém - v 300ml rozmiešame metličkou pudingový prášok a krupicu, zvyšné mlieko s kryštálovým cukrom dáme na sporák, po zovretí prilejeme krupicovú zmes a uvaríme hustý krém. Primiešame pomarančovú kôru, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme mixérom a po častiach k nemu zašľaháme vychladnutý krupicový krém.
Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom a vmiešame nasekanú čokoládu.
Na dno formy (približne 28x20) naukladáme sušienky, ktoré namáčame v pomarančovej šťave, navrstvíme polovicu pripraveného krému, na krém rozotrieme polovicu šľahačky, opäť poukladáme vrstvu namáčaných sušienok, krupicový krém a na vrch uhladíme zvyšnú šľahačku.
Hotový dezert odložíme do chladničky, ideálne do nasledujúceho dňa.
Pudingový dezert s croissantom
Ingrediencie:
sušienky (bebe alebo iné) + trochu mlieka na namáčanie
malé croissanty(približne 8-10ks)
200ml smotana na šľahanie + kakao/strúhaná čokoláda na posypanie
Ingrediencie kakaový krém(puding):
1l mlieko
3bal. čokoládový puding
4pl kryštálový cukor
120g maslo
80g mleté lieskové orechy
3pl nutella
Ingrediencie vanilkový krém(puding):
1l mlieko
3bal. vanilkový puding
4pl kryštálový cukor
120g maslo
Postup:
Kakaový krém - z mlieka, cukru a pudingových práškov si uvaríme hustý puding, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu zašľaháme mäkké maslo, pridáme mleté lieskové orechy a nutellu.
Vanilkový krém - z mlieka, cukru a pudingových práškov si uvaríme hustý puding, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu zašľaháme mäkké maslo.
Na dno formy (28x20) naukladáme sušienky, ktoré predtým namáčame v mlieku. Na sušienky navrstvíme a uhladíme kakaový krém. Croissanty nakrájame na menšie kúsky, poukladáme na kakaový krém a na to rozotrieme vanilkový krém.
Smotanu si vyšľaháme, rozotrieme na vrch dezertu a posypeme kakaom alebo strúhanou čokoládou.
Nepečený jablkový zákusok so šľahačkou
Ingrediencie:
sušienky (bebe alebo iné)
1l voda
1kg jablká
3bal. vanilkový puding
10pl kryštálový cukor
200ml smotana na šľahanie
Postup:
Krém - jablká očistíme, nakrájame na malé kocky a dáme variť do hrnca s vodou(800ml) a cukrom. Povaríme 15 minút, scedíme, vodu z jabĺk nalejeme do hrnca(použijeme ju), jablká rozmixujeme na pyré a primiešame späť do horúcej vody. Vo zvyšnej vode(200ml) rozmiešame pudingové prášky, nalejeme do jablkovej zmesi a uvaríme hustý krém.
Na dno formy (28x20) poukladáme sušienky. Na sušienkový základ nalejeme pripravený jablkový krém a necháme vychladnúť.
Smotanu si vyšľaháme a rozotrieme na vychladnutý krém.
Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!
zdroj: kiloretete.ro, youtube.com/@Receitadodia, youtube.com/
, youtube.com/@Elica0805, youtube.com/
Leave A Comment