Tip na chutný, nepečený „tvarohový dezert s jahodovým pyré“, ktorý pripravíte raz-dva!

RECEPT

Tip na chutný, nepečený "tvarohový dezert s jahodovým pyré", ktorý pripravíte raz-dva!

INGREDIENCIE krém
  • 500g jemný tvaroh

  • 400ml smotana na šľahanie

  • 140g práškový cukor

  • 50g mascarpone

  • 2bal. vanilínový cukor

  • 1bal. stužovač šľahačky

  • šťava z 1/2 citróna

  • dlhé piškóty + mlieko na namáčanie(2-3dl)

INGREDIENCIE jahodová vrstva
  • 750g mrazené jahody

  • 80g práškový cukor

  • 50g kukuričný škrob

  • 100g biela čokoláda na ozdobu

POSTUP

  • Na dno hlbokého plechu (30x40) naukladáme dlhé piškóty, ktoré namáčame v mlieku.

  • Krém - smotanu s práškovým cukrom a stužovačom vyšľaháme. Mascarpone vyšľaháme s tvarohom a vanilínovým cukrom. Pridáme vyšľahanú smotanu, premiešame a nakoniec pridáme citrónovú šťavu. Hotový krém rozotrieme na poukladané piškóty.

  • Jahodová vrstva - jahody rozmrazíme, rozmixujeme na pyré, dáme do hrnca, pridáme práškový cukor, primiešame škrob a uvaríme hustú zmes. Necháme mierne vychladnúť a natrieme na vrch koláča.

  • Hotový dezert odložíme na niekoľko hodín do chladničky, ideálne cez noc a pred podávaním ozdobíme strúhanou čokoládou.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: kiloretete.ro