Vynikajúci, krehký tvarohový dezert so snehovou perinkou! Božské pokušenie, ktorému ťažko odolať!

RECEPT

Vynikajúci, krehký tvarohový dezert so snehovou perinkou! Božské pokušenie, ktorému ťažko odolať!

INGREDIENCIE na cesto
  • 350g polohrubá múka

  • 180g maslo

  • 100g kryštálový cukor

  • 4 žĺtky

  • 1 vanilínový cukor

  • 10g prášok do pečiva

  • 2PL citrónová šťava + nastrúhaná kôra z 1/2 citróna

INGREDIENCIE na tvarohovú plnku

  • 750g hrudkovitý tvaroh

  • 130g kryštálový cukor

  • 1 vajce

  • 1 vanilínový cukor (alebo vanilkový extrakt 1čl)

  • nastrúhaná kôra z 1/2 citróna

INGREDIENCIE na snehovú perinku
  • 10 vaječných bielkov

  • 400g práškový cukor

  • 40g kukuričný škrob

POSTUP

  • Do misy preosejeme múku s práškom do pečiva, pridáme soľ, zmiešame. V miske si metličkou zmiešame žĺtky s cukrom a vanilkou, pridáme k nim citrónovú šťavu a kôru a zmes vlejeme do sypkých surovín. Nakoniec pridáme maslo a ručne vymiesime cesto.

  • Na plnku mixérom zmiešame tvaroh, cukor, vanilku, vajce a kôru z citróna.

  • Plech(36x24) vystelieme papierom na pečenie, na dno plechu rovnomerne poutláčame cesto alebo si cesto rozvaľkáme a preložíme na plech a dáme predpiecť pri teplote 180 stupňov 7-8minút.

  • Vyberieme z rúry, navrstvíme a zarovnáme tvarohovú plnku a dáme späť do rúry. Pečieme ďalej 20 minút.

  • Z bielok si v kovovej mise vyšľaháme sneh, pridáme škrob, práškový cukor a 3 minúty prešľaháme. Potom vložíme misu nad hrniec s vriacou vodou a nad parou šľaháme 6-8 minút.

  • Pripravený sneh rovnomerne rozotrieme na tvarohovú plnku, koláč vrátime späť do rúry, teplotu stiahneme na 100 stupňov a sušíme v rúre ešte približne 15-20 minút.

  • Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: viccmagazin.com