Jemný, vláčny, lahodný čokoládový koláč z maminej kuchyne!

RECEPT

Jemný, vláčny, lahodný čokoládový koláč z maminej kuchyne!

INGREDIENCIE cesto
  • 280g hladká múka

  • 240ml kyslá smotana

  • 190g práškový cukor

  • 125g maslo

  • 1/2 hrnčeka kakao

  • 2 vajcia

  • 2čl prášok do pečiva

  • 1čl jedlá sóda

INGREDIENCIE poleva
  • 100ml mlieko

  • 100g čokoláda (70% kakao)

  • 15g práškový cukor

  • 15g maslo

POSTUP

  • V mise si zmiešame preosiatu múku, prášok do pečiva, kakao a sódu. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny. Po jednom pridáme vajíčka a šľaháme 30 sekúnd. Pridáme zmes múky, kyslú smotanu a premiešame, vznikne nám hladká zmes.

  • Formu na pečenie(23sm) vymastíme maslom, vysypeme múkou a vlejeme pripravené cesto.

  • Pečieme pri teplote 170 stupňov približne 50 - 60 minút. Po upečení necháme 10 minút vychladnúť a vyklopíme z formy.

  • Na polevu zalejeme nalámanú čokoládu teplým mliekom, pridáme maslo, cukor, vymiešame na hladkú polevu a polejeme na vychladnutý koláč.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!