Bylinkové maslo – výborné k rybám, mäsu, zelenine alebo na chlieb!

RECEPT

Bylinkové maslo - výborné k rybám, mäsu, zelenine alebo na chlieb!

INGREDIENCIE
  • 250g maslo

  • 1 hlavička cesnak

  • 1 hrsť čerstvé bylinky (petržlenová vňať, pažítka, tymián, rozmarín, majoránka...)

  • 1čl olivový olej

  • 1čl citrónová šťava

  • 1/4čl soľ

  • štipka mletého čierneho korenia

POSTUP

  • Hlavičky cesnaku rozrežeme(priečne) na polovicu, pokvapkáme olivovým olejom, zabalíme do alobalu a dáme piecť na 40 minút pri teplote 200 stupňov.

  • Upečený cesnak roztlačíme vidličkou na kašu, pridáme maslo, bylinky, citrónovú šťavu, soľ, korenie a dohromady zmiešame.

  • Zo zmesi si vytvarujeme "salámu", zabalíme do potravinovej fólie a necháme stuhnúť v chladničke.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!