Výborná, originálna pochúťka „zemiaková klobása“!

Každý, kto tieto klobásky pripravuje má svoje vlastné, overené recepty a tajné ingrediencie ale podstata je všade rovnaká – bravčové črevá plnené zemiakmi alebo zemiakmi s prídavkom mäsa.

RECEPT

Výborná, originálna pochúťka "zemiaková klobása"!

Každý, kto tieto klobásky pripravuje má svoje vlastné, overené recepty a tajné ingrediencie ale podstata je všade rovnaká – bravčové črevá plnené zemiakmi alebo zemiakmi s prídavkom mäsa.

INGREDIENCIE
  • 1,5 kg zemiakov

  • 250 g slaniny

  • 300 g húb

  • 2 cibule

  • 3 m prírodného črievka na salámu alebo klobásu

  • 2-3 lyžice rastlinného oleja

  • korenie a soľ podľa chuti

POSTUP

  • Dôkladne umyte črievko na klobásu.

  • Olúpené zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle. Môžete ich prejsť cez mlynček na mäso, najskôr ich nakrájajte na malé kúsky.

  • Na panvici podusíme cibuľu. Huby a slaninu nakrájame nadrobno. Opečte ich na panvici, najprv trochu slaniny, potom pridajte šampiňóny.

  • Zmiešajte všetky ingrediencie. Hmotou naplníme črevá. Poslúži vám na to špeciálny prístroj, ktorý sa dá kúpiť v domácich potrebách. Zviažte konce. Nezabudnite urobiť niekoľko vpichov vidličkou alebo lepšie špáradlom do každej klobásy.

  • Zemiakové klobásy pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov 40-50 minút.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!