Vynikajúca domáca papriková nátierka s cesnakom!

Výborná na hrianky, s cestovinami, do omáčok!

RECEPT

Vynikajúca domáca papriková nátierka s cesnakom!

Výborná na hrianky, s cestovinami, do omáčok!

INGREDIENCIE
  • 2kg paprika

  • 150g paradajková pretlak

  • 5 strúčikov cesnaku

  • 4ks feferónka

  • 100ml ocot

  • 50g kryštálový cukor

  • 2čl soľ

POSTUP

  • Papriku umyjeme, očistíme, zbavíme jadierok. Cesnak olúpeme, feferónky očistíme a všetko pomelieme v mlynčeku na mäso.

  • K zmesi pridáme soľ, paradajkový pretlak, cukor, ocot a zmiešame. Hotovú nátierku navrstvíme do zaváracích pohárov a sterilizujeme pri teplote 85 stupňov 25 minút.

  • Necháme vychladnúť a skladujeme na chladnom, tmavom mieste.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!