Výborný zákusok vhodný na každú príležitosť „kávové rezy so šľahačkou“!

RECEPT

Výborný zákusok vhodný na každú príležitosť "kávové rezy so šľahačkou"!

INGREDIENCIE na cesto
  • 4 vajcia

  • 140g kryštálový cukor

  • 100g polohrubá múka

  • 50ml voda

  • 1bal. prášok do pečiva

  • 2PL olej

  • 2PL kakao

  • 1PL mletá káva

INGREDIENCIE na 1.krém

  • 500ml mlieko

  • 200g maslo

  • 100g práškový cukor

  • 1 karamelový puding

  • 1PL instantná káva

INGREDIENCIE na 2.krém
  • 250ml smotana na šľahanie

  • 1 vanilínový cukor

  • 1 stužovač šľahačky

POSTUP

  • Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme olej, teplú vodu, kakao, kávu, múku zmiešanú s práškom do pečiva.

  • Bielky vyšľaháme na sneh a metličkou ich zľahka vmiešame k zvyšnej zmesi.

  • Pripravené cesto vylejeme na plech(30x25) vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme pri teplote 170 stupňov približne 20 - 25 minút.

  • V troche mlieka rozmiešame puding s instantnou kávou. Zvyšné mlieko dáme od hrnca, privedieme k varu, prilejeme puding a uvaríme hustý krém. Necháme vychladnúť za občasného premiešania.

  • Maslo s cukrom vyšľaháme a po častiach k nemu zašľaháme vychladnutý puding. Na vychladnutý plát rovnomerne natrieme hotový krém.

  • Smotanu na šľahanie s van. cukrom a stužovačom vyšľaháme a natrieme na koláč. Vrch koláča posypeme kakaom alebo strúhanou čokoládou.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: viccmagazin.com