Vyskúšajte si pripraviť túto lahodnú, chutnú „hokkaido nátierku“ z pečenej tekvice!

RECEPT

Vyskúšajte si pripraviť túto lahodnú, chutnú "hokkaido nátierku" z pečenej tekvice!

INGREDIENCIE
  • hokkaido tekvica

  • 3 strúčiky cesnaku

  • 150ml rastlinná smotana

  • chilli paprika

  • olivový olej

  • petržlenová vňať

  • citrónová šťava

  • soľ, kurkuma, tymián, údená paprika, mleté čierne korenie

POSTUP

  • Tekvicu umyjeme, vydlabeme stred, aj so šupou nakrájame na kocky. pokvapkáme olivovým olejom a posolíme. Plech vystelieme papierom na pečenie, na plech navrstvíme tekvicu a dáme piecť. Pečieme pri teplote 170 stupňov približne 30 minút. 5 minút pred dopečením pridáme k tekvici cesnak v celku.

  • Upečenú tekvicu rozmixujeme v mixéri, pridáme rastlinnú smotanu a ostatné suroviny, všetko dohromady zmiešame mixérom. Potom ochutnáme, podľa potreby dochutíme.

  • Pripravenú nátierku natrieme na čerstvé pečivo a môžeme podávať!

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!