Výborný, jemný koláč s lahodným pudingovo-smotanovým, krémom, ktorý sa rozplýva na jazyku!

RECEPT

Výborný, jemný koláč s lahodným pudingovo-smotanovým, krémom, ktorý sa rozplýva na jazyku!

INGREDIENCIE cesto
  • 400g hladká múka

  • 200g maslo

  • 150g práškový cukor

  • 1 vajce

  • 2-3pl mlieko

  • štipka soli

INGREDIENCIE plnka
  • 600ml kyslá smotana

  • 500ml mlieko

  • 1 vanilkový puding + 1 smotanový puding

  • 150g kryštálový cukor

  • šťava a kôra z citróna (nemusí byť)

POSTUP

  • Múku preosejeme, pridáme na kocky nakrájané maslo, cukor, vajce, štipku soli a podľa potreby trochu mlieka. Rukami vypracujeme hladké cesto. Hotové cesto zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na 30min do chladničky.

  • Z mlieka, cukru a pudingových práškov si uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. Do vychladnutého vmiešame kyslú smotanu, šťavu a kôru z citróna.

  • Cesto vyberieme z chladničky, rozdelíme na 2 časti a vyvaľkáme na veľkosť plechu(20x30). Plech vymastíme, vysypeme múkou a na plech prenesieme vyvaľkané cesto. Na cesto rozotrieme pripravený krém, prikryjeme druhou polovicou vyvaľkaného cesta a dáme piecť.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: nagyireceptje.hu