Šťavnatý krupicový koláč preliaty citrónovým sirupom „REVANI“, pripravený raz-dva!

RECEPT

Šťavnatý krupicový koláč preliaty citrónovým sirupom „REVANI“, pripravený raz-dva!

INGREDIENCIE cesto
  • 2 hrnčeky hrubá krupica

  • 2 hrnčeky hladká múka

  • 2 hrnčeky kryštálový cukor

  • 1 hrnček mlieko

  • 125g maslo

  • 2 vajcia

  • 3ks vanilínový cukor

  • 1,5bal. prášok do pečiva

  • štipka soli

INGREDIENCIE sirup
  • 3 hrnčeky voda

  • 2 hrnčeky kryštálový cukor

  • šťava z citróna

POSTUP

  • Vajcia, rozpustené maslo, cukor a vanilky vymiešame do peny. Pridáme krupicu, striedavo pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko, aby sa nám cesto ľahko miešalo. Vznikne nám polo-husté cesto.

  • Hlboký plech vymastíme, vysypeme múkou a vylejeme pripravené cesto.

  • Pečieme pri teplote 170 stupňov približne 25 minút. Presvedčíme sa špáradlom. Po upečení necháme koláč vychladnúť a pripravíme si sirup na poliatie.

  • Vodu s cukrom varíme na mierno ohni približne 15 minút. Potom pridáme 2PL citrónovej šťavy(alebo podľa chuti).

  • Vychladnutý koláč nakrájame a pomaly naberačkou polievame horúcim sirupom. Nakoniec posypeme kokosom, nasekanými pistáciami a máme hotovo!

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!