Výborný orechový dezert s jemným karamelovým krémom a čokoládou!

RECEPT

Výborný orechový dezert s jemným karamelovým krémom a čokoládou!

INGREDIENCIE cesto
  • 5 vajec

  • 100g hladká múka

  • 80g kryštálový cukor

  • 50g  mleté vlašské orechy

  • 50g nasekaná tmavá čokoláda (50% kakaa)

  • 40g olej

  • 1pl vanilková esencia

  • 1čl prášok do pečiva

  • štipka soli

INGREDIENCIE krém
  • 500g mascarpone

  • 200ml smotana na šľahanie

  • 120g cukor

  • 30g nasekaná čokoláda (na ozdobu)

POSTUP

  • V mise zmiešame mleté orechy, nasekanú čokoládu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a štipku soli. Vajcia s cukrom vyšľaháme, pridáme olej, vanilkovú esenciu a nakoniec zľahka vmiešame zmiešané "sypké" suroviny.

  • Plech vystelieme papierom na pečenie, navrstvíme cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Krém - v hrnci skaramelizujeme cukor, prilejeme smotanu a miešame, kým sa všetok skaramelizovaný cukor rozpustí. Odstavíme, necháme vychladnúť a dáme na 1 hodinu do chladničky. Po hodine zmes vyberieme, prešľaháme 3 minúty, pridáme k mascarpone a vyšľaháme hladký krém.

  • Upečený korpus prerežeme pozdĺžne na 2 časti, na spodný korpus natrieme polovicu krému, priložíme druhý korpus, natrieme druhú polovicu krému a vrch ozdobíme nasekanou čokoládou. Pripravený koláč odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: youtube.com/@deserturisialtebunatati