Lahodný nepečený „kokosový-mandľový dezert“, pripravený raz-dva!

RECEPT

Lahodný nepečený "kokosový-mandľový dezert", pripravený raz-dva!
INGREDIENCIE
  • 250g dlhé piškóty

  • 150g strúhaný kokos

  • 60g mandle

  • 200g biela čokoláda

  • 70g práškový cukor

  • 1ks vanilkový cukor

  • 800g kyslá smotana

POSTUP

  • Vo vodnom kúpeli si rozpustíme bielu čokoládu. V mise si metličkou zmiešame kyslú smotanu s práškovým cukrom a vanilkou. Prilejeme do nej roztopenú čokoládu a vymiešame dohladka. Nakoniec pridáme strúhaný kokos a premiešame.

  • Do tortovej formy si rovnomerne naukladáme dlhé piškóty. 1/3 krému potrieme rovnomerne po celom povrchu piškót. Posypeme nasekanými mandľami a urobíme druhú vrstvu z piškót. Opäť piškóty potrieme krémom a posypeme mandľami.

  • Naukladáme tretiu vrstvu piškót, potrieme krémom zhora a po odobratí formy natrieme aj bočné strany.

  • Na záver hojne posypeme kokosom a hotovú tortu dáme chladiť na 8h do chladničky.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!