Chutný, krehký linecký koláč s ríbezľovým džemom! Jednoduchý, nenáročný, výborný!
Chutný, krehký linecký koláč s ríbezľovým džemom! Jednoduchý, nenáročný, výborný!
RECEPT
Chutný, krehký linecký koláč s ríbezľovým džemom! Jednoduchý, nenáročný, výborný!
INGREDIENCIE
300g ríbezľový džem
175g hladká múka
150g práškový cukor
150g maslo
4 vaječné žĺtky (1 žĺtok na potretie)
1čl škorica
1/2čl mletý klinček
štipka soli
nastrúhaná kôra z citróna
POSTUP
Žĺtky si vyšľaháme. Pridáme múku zmiešanú s práškovým cukrom. Pridáme škoricu, klinčeky, citrónovú kôru, štipku soli a nakoniec maslo a vypracujeme cesto.
Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme hodinu odpočívať v chladničke.
Po hodine oddelíme 1/4 cesta, ktorú vrátime späť do chladničky. Zvyšné cesto si vyvaľkáme na 0,5cm hrúbku.
Vyvaľkané cesto dáme do okrúhlej formy a mierne popritláčame, hlavne okraje. Cesto nahusto popicháme vidličkou a potrieme džemom.
Odložené cesto z chladničky vyberieme, vyvaľkáme a narežeme na pásiky, z ktorých vytvoríme na koláči mriežku.
Nakoniec potrieme koláč rozšľahaným žĺtkom a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 - 30 minút.
Leave A Comment