Jemná, chutná medová torta so smotanovým krémom!

Jednoduchý, lahodný dezert, pripravený raz-dva!

RECEPT

Jemná, chutná medová torta so smotanovým krémom!

Jednoduchý, lahodný dezert, pripravený raz-dva!

INGREDIENCIE korpus
  • 150g med

  • 210g hladká múka

  • 100g cukor krupica

  • 3 vajcia

  • 1ČL jedlá sóda

  • štipka soli

INGREDIENCIE krém
  • 600g kyslá smotana

  • cukor podľa chuti

POSTUP

  • Do panvice si dáme med, pridáme jedlú sódu a varíme za stáleho miešania. Varíme až kým med skaramelizuje(výrazne otmavne).

  • Mixérom si vyšľaháme vajcia s cukrom do peny. Pridáme med, múku, štipku soli a zmiešame.

  • Formu vystelieme papierom na pečenie a vlejeme do nej pripravené cesto. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút. Po upečení necháme korpus úplne vychladnúť a odrežeme vrchnú vrstvu, z ktorej bude posýpka.

  • Korpus prerežeme na 3 časti. Spodnú časť korpusu natrieme 1/3 osladenej kyslej smotany. Priložíme druhý plát korpusu, potrieme smotanou a rovnako aj tretí plát.

  • Poslednú vrstvu natrieme aj na boky. Odrezanú vrchnú vrstvu korpusu, ktorú sme si odložili si rozmrvíme a posypeme celú tortu. Odložíme do chladničky na niekoľko hodín, najlepšie nechať cez noc.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!