Sladké dobroty, ktoré skvele doplnia vianočné zákusky „nepečené guľky“! Jednoduché, nenáročné na prípravu a chutia výborne!

RECEPT

Sladké dobroty, ktoré skvele doplnia vianočné zákusky "nepečené guľky"! Jednoduché, nenáročné na prípravu a chutia výborne!

Jednoduché a rýchle recepty na chutné nepečené mini koláčiky, ktoré sa hodia na sviatočné dni, ale aj akékoľvek významné príležitosti!

Kokosové „Raffaello“ guľky s tortovou oblátkou

Lahodné nepečené guľky s úžasnou kokosovou vôňou, ktoré pripravíte aj na poslednú chvíľu!

Ingrediencie:

1 salko

125g kokos

3ks tortové oblátky

mandle

kokos na obaľovanie

Postup:

V mixéri si pomelieme tortové oblátky. Pridáme salko, kokos a zmiešame. Podľa potreby môžeme pridať aj viac kokosu.

Z pripravenej hmoty tvarujeme guľky, do ktorých dovnútra obalíme mandľu.

Nakoniec guľky obalíme v kokose a máme hotovo!

Punčové guľky

Ingrediencie:

200g práškový cukor

140g maslo

500g piškóty

120g mleté orechy

8PL malinový sirup

1PL punčová aróma (ak máte)

Rum – odhadom podľa potreby

Na zdobenie:

Čokoládová poleva

Cukrové zdobenie

Paličky na cake pops

Postup:

V mixéri si rozmixujeme piškóty na čo najjemnejšie. Pridáme k nim ostatné suroviny – cukor, maslo, mleté orechy, malinový sirup, arómu a rum podľa potreby, tak aby sa nám dobre tvarovali guličky.

Vypracujeme si rukami hmotu a tvarujeme guličky.

Keď máme guličky hotové, roztopíme si čokoládu a do každej guličky zapichneme v čokoláde namočenú paličku na cake pops.

Pripravené cake pops s paličkami dáme na pár minút do chladničky, aby nám stuhla čokoláda a nezošmykovala sa nám gulička z paličky.

Po vychladení každú guličku obalíme/polejeme v čokoláde a dozdobíme cukrovými perličkami, posypmi, kokosom, to už je na Vás ?

Ak nemáte toľko času na zdobenie, tak si ich obalíte len v čokoláde a naukladáte do papierových košíčkov.

Čokoládovo-rumové guľky

Ingrediencie:

310g rozdrvené piškóty

170g kvalitná horká čokoláda

115ml rum

110g mleté vlašské orechy

60g práškový cukor

2PL kakao

2PL med

štipka soli

kakao na obalenie

Postup:

Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu. Pridáme preosiaty práškový cukor,kakao, med, rum a štipku soli. Miešame na miernom ohni, kým sa rozpustí cukor a vznikne nám hladká zmes.

Do čokoládovej zmesi pridáme rozdrvené piškóty, mleté vlašské orechy a dobre premiešame. Zakryjeme potravinovou fóliou a dáme na 1 hodinu do chladničky.

Z vychladenej zmesi si vytvarujeme guľky, ktoré obalíme v miske s kakaom. Hotové guľky poukladáme do papierových košíčkov a máme hotovo.

Mascarpone guľky

U nás sú obľúbené všetky koláče, kam ide mascarpone a tieto guľky nie sú výnimkou.

Ingrediencie:

300g piškóty

500g mascarpone

Rum podľa potreby

6PL práškový cukor

Na zdobenie:

Čokoláda na poliatie

Cukrové zdobenie

Paličky na cake pops

Postup:

Piškóty si rozdrvíme, najlepšie zomelieme alebo rozmixujeme v mixéri na čo najjemnejšiu múčku, tak aby v nej neboli väčšie kusy.

Do zomletých piškót pridáme 6 polievkových lyžíc práškového cukru, premiešame. Potom pridáme mascarpone a podľa potreby rum (nemusíte, ale lepšie chutia ? ).

Vypracujeme rukami cesto a vytvarujeme si guličky(veľkosť ako si zvolíte).

Po vypracovaní guličiek si vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládovú polevu. Každú paličku na cake pops namočíme do roztopenej čokolády a zapichneme do guličky.

Keď máme všetky guličky pripravené s paličkami, dáme ich vychladiť do chladničky aby čokoláda stuhla, tým sa nám gulička nebude zošmykovať z paličky.

Po vychladnutí polejeme cake pops roztopenou čokoládovou polevou a posypeme cukrovými posypmi, prípadne kokosom, mletými orechmi a podobne.

Ak nemáte toľko času na zdobenie, tak si ich obalíte len v čokoláde a naukladáte do papierových košíčkov.

Oreo guľky

Jednoduchá a rýchla príprava chutných nepečených cake pops pre milovníkov OREO keksíkov

Ingrediencie:

1 konzerva salko

400g keksíky OREO

Postup:

Oreo keksíky si pomelieme nadrobno, najlepšie v mixéri. K tomu pridáme salko a vypracujeme hmotu.

Z cesta si  vytvarujeme guličky(veľkosť ako si zvolíte).

Po vypracovaní guličiek si vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládovú polevu.

Každú paličku na cake pops namočíme do roztopenej čokolády a zapichneme do guličky.

Keď máme všetky guličky pripravené s paličkami, dáme ich vychladiť do chladničky aby čokoláda stuhla, tým sa nám gulička nebude zošmykovať z paličky.

Po vychladnutí už len polejeme cake pops čokoládou a dozdobíme podľa seba.

Ak nemáte toľko času na zdobenie, tak si ich obalíte len v čokoláde a naukladáte do papierových košíčkov.

Burizónové guľky s príchuťou karamelu

Výborná sladká pochúťka – burizónové guľky – ktoré máte rýchlo hotové a zo stola zmiznú ešte rýchlejšie.

Ingrediencie:

450g kryštálový cukor

3 balenie biele burizóny

1 karamelové salko

1 hera

Postup:

Cukor roztopíme na karamel, pridáme salko a miešame, kým sa spoja suroviny.

Odstavíme z ohňa a primiešame heru. Nakoniec pridáme burizóny a dobre zmiešame.

Pripravenú zmes necháme postáť 10 minút. Zo zmesi si vytvarujeme guľky a máme hotovo!

medové guľky „marlenka“

Príprava je rýchla, jednoduchá a koláčiky vynikajúce!

Ingrediencie:

500g medových plátov

1 plechovka salko (uvarené)

120g maslo

200g vlašských orechov

2PL med

Postup:

V mixéri si rozdrvíme najemno medové pláty. Trochu rozdrvenej zmesi si necháme bokom na obalenie guliek.

Pomelieme vlašské orechy a pridáme ich k rozdrveným medovým plátom. Ďalej pridáme salko, 2PL medu a zmäknuté maslo.

Všetko dokopy zmiešame, vypracujeme si cesto a necháme pol hodiny v chladničke.

Z cesta si vytvarujeme guľky a obalíme v zmesi z plátov. Skladujeme v chlade.

Kokosové ladoo guľky

Lahodné, voňavé, mini koláčiky – kokosové „ladoo“ guľky

Ingrediencie:

100g sušené mlieko

70g strúhaný kokos

50g práškový cukor

1PL maslo

1dcl mlieko

štipka mletého kordamómu

kokos na obalenie

Postup:

Na rozohriatu panvicu dáme 1PL masla, pridáme mlieko a cukor. Zamiešame vareškou a pridáme sušené mlieko. Miešame na miernom ohni, pokým sa rozpustia hrčky a hmota zlepkavie.

Potom pridáme kokos a miešame, pokým sa cesto nezačne odlepovať od kraja panvice.Vareškou popučíme hrčky a zmes neustále miešame, kým sa odparí mlieko.

Keď je cesto jemné a pevné, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Z vychladnutého cesta vytvarujeme guľky a obalíme v kokose.

čokoládovo-orechové guľky

Čokoládovo-orechové guľky, ktoré pripravíte za pár minút a ich lahodná chuť Vás úplne pohltí!

Ingrediencie:

150 g mletých sušienok

100 g mletých orechov (časť orechov si odložte bokom na posýpku)

120 g marhuľového džemu

200 g tmavej čokolády

Postup:

Rozdrvené sušienky, pomleté orechy a džem zmiešajte dohromady. Vymiešajte tuhú hmotu. Vytvarujte malé guľôčky a dajte schladiť do chladničky.

Medzi tým si vo vodnom kúpeli si rozpustíte čokoládu, do ktorej následne guličky namáčate.

Uložte na plech vystlaný papierom na pečenie a posypte mletými orechmi.

Vanilkovo-pomarančové guľky

Šťavnaté vanilkovo-pomarančové guľky pripravené raz-dva!

Ingrediencie:

200g vanilkové napolitánky

50g maslo

120g práškový cukor

2ks pomaranče

kokos na obalenie

Postup:

V mixéri si rozdrvíme napolitánky. Pridáme šťavu z pomarančov aj s nastrúhanou kôrou. Nakoniec pridáme cukor, zmäknuté maslo a vypracujeme si cesto.

Z cesta si vytvarujeme guľky rovnakej veľkosti a obalíme v kokose.

Lahodné tvarohové„Raffaello“ guľky bez výčitiek

Tvarohové Raffaello guličky sú skvelá zdravá varianta obľúbených cukríkov, ktoré si môžete dopriať bez výčitiek!

Ingrediencie:

200g jemný tvaroh

250g strúhaný kokos

3PL med

25 - 30 mandlí

kokos na obalenie

Postup:

V mise si najskôr zmiešame tvaroh s medom. Do vymiešaného tvarohu pridáme strúhaný kokos a vypracujeme cesto. Cesto by sa nemalo rozpadať, aby sa dobre tvarovali guľky.

Z pripraveného cesta si vytvarujeme rovnako veľké guľky, do ktorých do stredu ukryjeme mandľu.

Vytvarované guľky obalíme v kokose. Necháme stuhnúť v chladničke aspoň 1 hodinu.

Jemné truffles z bielej čokolády

Jemné truffles z bielej čokolády, ktoré sa rozplývajú na jazyku!

Ingrediencie:

200g biela čokoláda

60ml smotana na šľahanie

20g maslo

1/2ČL vanilkový extrakt

40g strúhaný kokos (+na obalenie)

Postup:

Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu, maslo a smotanu na šľahanie. Miešame kým nám vznikne jemný krém.

Pridáme kokos, vanilkový extrakt a dobre premiešame. Pripravenú zmes necháme vychladnúť. Po vychladnutí zmes prikryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky na 1 hodinu.

Z dobre vychladenej zmesi tvarujeme rovnako veľké guľky a obalíme ich v kokose.

Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!