Jemná paštéta z kuracej pečene! Nie pre každého, no u nás veľmi obľúbená pochúťka!

RECEPT

Jemná paštéta z kuracej pečene! Nie pre každého, no u nás veľmi obľúbená pochúťka!

INGREDIENCIE
  • 500g kuracia pečeň

  • 50g husacia masť

  • 150ml smotana na šľahanie

  • 1 cibuľa

  • 1čl soľ

  • štipka čerstvo mletého čierneho korenia

  • 1čl drvený majorán

  • 4 guličky nové korenie

  • 1 klinček, 1 bobkový list

  • 1 strúčik cesnak

POSTUP

  • V hrnci rozpustíme masť, pridáme cibuľu nakrájanú na polmesiačiky a restujeme cca 5 minút. Potom pridáme kuraciu pečeň a restujeme 15 minút.

  • Pridáme štipku korenia, klinček, nové korenie, bobkový list, pretlačený cesnak a minútu restujeme. Potom k zmesi prilejeme smotanu, privedieme k varu, odstavíme a necháme úplne vychladnúť.

  • Vychladnutú zmes rozmixujeme ponorným mixérom do hladka, dáme do vhodnej nádoby a odložíme aspoň na 4 hodiny do chladničky. Natrieme na chlieb a máme hotovo!

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!