Fantastické makovo-vanilkové rezy k obednej kávičke.

Vyskúšajte si pripraviť tento lahodný, jemný koláčik, ktorý si obľúbite!

RECEPT

Fantastické makovo-vanilkové rezy k obednej kávičke.

Vyskúšajte si pripraviť tento lahodný, jemný koláčik, ktorý si obľúbite!

INGREDIENCIE korpus
  • 6 bielkov

  • 10PL hladká múka

  • 3PL cukor krupica

  • 5PL mletý mak

  • 3PL strúhaný kokos

  • 5PL mlieko

  • 1 prášok do pečiva

  • vanilková aróma

INGREDIENCIE krém

  • 4 žĺtky

  • 500ml mlieko

  • 250g maslo

  • 6PL kryštálový cukor

  • 1 vanilkový puding

  • vanilková aróma

INGREDIENCIE poleva
  • 120g horká čokoláda

  • 1PL olej

POSTUP

  • Bielka s cukrom si vyšľaháme na tuhý sneh. Pridáme mak, kokos a ručne zmiešame. Zľahka vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec prilejeme mlieko, vanilkovú arómu a premiešame.

  • Formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie a vylejeme do nej pripravené cesto. Pečieme pri teplote 200 stupňov približne 15 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť a pripravíme si krém.

  • V mise si vyšľaháme žĺtky s cukrom. Pridáme vanilkový puding a metličkou zmiešame. Nakoniec prilejeme mlieko, vanilkovú arómu a dobre premiešame. Zmes dáme na sporák a varíme na mierno ohni do zhustnutia.

  • Do vychladnutej zmesi primiešame zmäknuté maslo. Keď máme krém pripravený, vychladnutý korpus si rozrežeme na 3 rovnaké časti.

  • Prvú  časť korpusu natrieme polovicou krému a priložíme druhý plát korpusu. Natrieme druhú polovicu plnky a priložíme tretím plátom korpusu.

  • POLEVA - vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu s lyžicou oleja. Roztopenú čokoládu rozotrieme na vrchný korpus a necháme vychladnúť.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: nagyireceptje.hu