Chrumkavá pochúťka na obed, večeru či len tak pre chuť „cuketa v kefírovom cestíčku“!

RECEPT

Chrumkavá pochúťka na obed, večeru či len tak pre chuť "cuketa v kefírovom cestíčku"!

Spolu s pikantným dresingom výborné jedlo!

INGREDIENCIE
  • 500g cuketa

  • 150ml kefír

  • 100g tvrdý syr

  • 4PL hladká múka

  • soľ, korenie, sušený cesnak podľa chuti

  • olej na vyprážanie

  • múka na obalenie

POSTUP

  • V mise si zmiešame kefír, štipku soli, sušený cesnak a korenie podľa chuti.

  • Syr nastrúhame na strúhadle a pridáme ku kefíru. Nakoniec pridáme múku a dobre zmiešame na hladkú zmes.

  • Cuketu si očistíme a nakrájame na "hranolky"

  • Nakrájanú cuketu obalíme v cestíčku a vyprážame na panvici s olejom približne 4 - 5 minút.

  • Hotové cukety dáme na papierové utierky, aby sme ich zbavili prebytočného oleja.

  • Už len omáčku podľa chuti a môžeme podávať.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!