Tip na výborný obed, vhodný aj na významné príležitosti „pečené bravčové rebrá s BBQ omáčkou“!

RECEPT

Tip na výborný obed, vhodný aj na významné príležitosti "pečené bravčové rebrá s BBQ omáčkou"!

INGREDIENCIE
  • bravčové rebrá

  • 1pl worchester omáčka

  • 1pl sójová omáčka

  • 1pl trstinový cukor

  • 1pl med

  • 1pl jablčný ocot

  • cibuľa

  • 3 strúčiky cesnak

  • olivový olej

  • soľ, korenie

POSTUP

  • Cibuľu nakrájame na drobno a osmažíme na panvici s olejom. Pridáme pretlak a všetky tekuté suroviny, cukor, med a pretlačený cesnak. Varíme na miernom ohni, dochutíme soľou, korením.

  • Na noc dáme rebrá do pripravenej omáčky.

  • Nasledujúci deň pečieme pri teplote 150 stupňov približne 2 hodiny. Pred dokončením znovu potrieme rebrá omáčkou a zvýšime teplotu na 180 stupňov, pečieme ešte 10 - 15 minút.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!