Tip na výborné jedlo na obed alebo večeru, na ktorom si u nás všetci pochutia „cestoviny s tekvicovou omáčkou a parmezánom“

RECEPT

Tip na výborné jedlo na obed alebo večeru, na ktorom si u nás všetci pochutia "cestoviny s tekvicovou omáčkou a parmezánom"

INGREDIENCIE
  • 400g cestoviny

  • 500g tekvica Hokkaido

  • 200ml rastlinná smotana na varenie

  • 3-4 strúčiky cesnaku

  • 3pl lahôdkové droždie

  • 2-3pl citrónová šťava

  • 1čl soľ

  • štipka čierneho korenia, muškátového orieška

  • olej

POSTUP

  • Cesnak olúpeme, tekvicu očistíme, zbavíme jadierok, nakrájame na kocky. Tekvicu aj so strúčikmi cesnaku rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olejom a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 35 minút.

  • Po upečení dáme tekvicu s cesnakom do mixéra, pridáme smotanu, citrónovú šťavu, lahôdkové droždie, soľ, korenie a muškátový oriešok. Všetko rozmixujeme do hladka, podľa potreby môžeme pridať soľ alebo citrónovú šťavu.

  • Cestoviny uvaríme, scedíme(podľa potreby môžeme pridať vodu z cestovín k tekvicovej omáčke, ak je príliš hustá) a zmiešame s pripravenou omáčkou. Pred podávaním posypeme parmezánom.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!