Vynikajúca „Snickers torta“, ktorú sme si zamilovali!

Vyskúšajte si ju pripraviť podľa jednoduché receptu, určite neoľutujete!

RECEPT

Vynikajúca "Snickers torta", ktorú sme si zamilovali!

Vyskúšajte si ju pripraviť podľa jednoduché receptu, určite neoľutujete!

INGREDIENCIE cesto
  • 6 vajec

  • 6PL polohrubá múka

  • 6PL kryštálový cukor

  • 6PL voda

  • 1/2 prášok do pečiva

  • 3PL kakao

INGREDIENCIE na krém

  • 1 plechovka uvareného salka

  • 250g maslo

  • 200g pražené arašidy

  • 7ks bielok + 400g kryštálový cukor na sneh

INGREDIENCIE na polevu
  • 200g tmavá čokoláda

  • 1PL olej

  • 1PL maslo

POSTUP

  • Najskôr si z bielok vyšľaháme sneh do ktorého postupne za stáleho miešania pridávame cukor. Vyšľaháme na tuhý sneh.

  • Na plech vystlaný papierom na pečenie rovnomerne navrstvíme tuhý sneh do tvaru kruhu(veľkosť približne podľa formy, o čosi menší). Sušíme v rúre pri teplote 100 stupňov približne 1 hodinu.

  • Pripravíme si korpus. Z vajíčok a cukru vymiešame penu. Postupne pridáme vodu, múku, prášok do pečiva a kakao. Všetko dobre premiešame a navrstvíme do okrúhlej formy.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov, približne 35 - 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť a prerežeme na 2 rovnaké časti.

  • Kým vychladne korpus pripravíme krém. Salko si vymiešame s maslom a pridáme nasekané pražené arašidy.

  • Na spodnú časť korpusu natrieme polovicu pripraveného krému. Na krém položíme plát z bielkov a natrieme zvyšnú časť krému. Priložíme druhú časť korpusu, mierne pritlačíme.

  • Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, pridáme olej a maslo a zmiešame. Polevu vylejeme na tortu a ozdobíme arašidami, čokoládou...

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!