Výborný dezert na každú príležitosť „orechové rezy s krémom z mascarpone“!
Výborný dezert na každú príležitosť „orechové rezy s krémom z mascarpone“!
RECEPT
Výborný dezert na každú príležitosť "orechové rezy s krémom z mascarpone"!
INGREDIENCIE korpus
6 bielok
3 žĺtky
150g práškový cukor
150g mletých vlašských orechov
1 vanilínový cukor
2PL polohrubá múka
1čl prášok do pečiva
štipka soli
INGREDIENCIE krém
250g mascarpone
100g maslo
400ml mlieko
3 žĺtky
8PL kryštálový cukor
2 vanilínové cukre
1PL škrob
štipka soli
nasekané vlašské orechy na posypanie
POSTUP
Bielky so štipkou soli vyšľaháme do peny, pridáme cukor a ušľaháme na tuhý sneh. Do snehu postupne po jednom vmiešame žĺtky.
V mise zmiešame múku, mleté orechy a prášok do pečiva. Nakoniec všetko vmiešame k vajíčkovej zmesi.
Plech vystelieme papierom na pečenie a navrstvíme naň pripravené cesto. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút. Po upečení necháme korpus 5 minút vychladnúť, potom ho preklopíme na tácku a stiahneme papier.
Pripravíme si krém. Žĺtky s cukrom a škrobom vymiešame. Pridáme mlieko a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Odstavíme zo sporáka, vmiešame maslo a prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
V mise si vyšľaháme mascarpone s vanilínovým cukrom a po lyžiciach prišľaháme vychladnutý puding.
Vychladnutý korpus prekrojíme na 2 časti. Jednu časť potrieme s polovicou krému, prikryjeme druhou časťou korpusu a natrieme zvyšný krém. Nakoniec posypeme nasekanými orechmi a dáme na pár hodín chladiť.
Leave A Comment