Jedinečný smotanový dezert, ktorému ťažko odolať!

Lahodný vanilkový krém, ktorý stojí za to vyskúšať!

RECEPT

Jedinečný smotanový dezert, ktorému ťažko odolať!

Lahodný vanilkový krém, ktorý stojí za to vyskúšať!

INGREDIENCIE
  • 125g smotana na šľahanie

  • 4 plátky želatíny

  • 3ks vanilínový cukor

  • 2 vajcia

  • 2,5dcl mlieko

  • 1ks vanilkový lusk

POSTUP

  • Želatínové plátky namočíme do studenej vody a necháme napučať.

  • V mise si vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny.

  • Do hrnca nalejeme mlieko, vanilkový lusk rozrežeme a vydlabeme z neho dužinu(semienka), pridáme do mlieka a zohrievame.

  • Časť ochuteného mlieka vmiešame do žĺtkovej peny a následne zmes pridáme do hrnca k zvyšnému horúcemu mlieku. Varíme na miernom ohni za stáleho miešania, kým nám vznikne hustý krém(nesmie sa variť).

  • Pripravený krém odstavíme, do horúceho vmiešame napučanú želatínu a necháme rozpustiť. Za občasného miešania necháme krém mierne vychladnúť.

  • Keď začne krém tuhnúť, vmiešame k nemu smotanu vyšľahanú takmer dotuha a nakoniec pridáme vyšľahaný sneh z bielok.

  • Krémom naplníme misky a dáme stuhnúť do chladničky.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!