Výborná kombinácia krehkého cesta, sladko-kyslých ríbezlí a snehovej perinky!

Vynikajúci „ríbezľový koláč so snehom“, ideálny na každú príležitosť!

RECEPT

Výborná kombinácia krehkého cesta, sladko-kyslých ríbezlí a snehovej perinky!

Vynikajúci "ríbezľový koláč so snehom", ideálny na každú príležitosť!

INGREDIENCIE cesto
  • 300g polohrubá múka

  • 250ml mlieko

  • 200g mäkké maslo

  • 4 žĺtky

  • 1bal. prášok do pečiva

  • 4pl práškový cukor

INGREDIENCIE sneh z bielkov
  • 4 bielky

  • 230g cukor krupica

  • 2pl zlatý klas

  • 300g ríbezle (môžu byť aj mrazené)

POSTUP

  • Mäkké maslo vyšľaháme s cukrom, po jednom prišľaháme žĺtky a nakoniec striedavo pridávame mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva.

  • Plech(30x40) vymastíme, vysypeme múkou a navrstvíme pripravené cesto. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút.

  • Počas pečenie vyšľaháme sneh z bielkov a cukru, pridáme zlatý klas. Koláč vytiahneme z rúry, na predpečený koláč navrstvíme ríbezle, rovnomerne rozotrieme sneh a vrátime späť do rúry.

  • Teplotu znížime na 160 stupňov a pečieme ďalej približne 15 minút(podľa sfarbenia snehu).

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!