Už na pohľad lákavý, výborný orechový dezert s jemným krémom, ktorý pripravíte raz-dva!

RECEPT

Už na pohľad lákavý, výborný orechový dezert s jemným krémom, ktorý pripravíte raz-dva!

INGREDIENCIE na korpus
  • 400g mleté orechy

  • 6 vajec

  • 100g práškový cukor

  • 1,5čl vanilkový extrakt

  • 1bal. prášok do pečiva

INGREDIENCIE na krém
  • 500g mascarpone

  • 200ml smotana na šľahanie

  • 10 cukríkov raffaello

  • strúhaný kokos na posypanie

POSTUP

  • Z bielkov si vyšľaháme sneh. Žĺtky s cukrom vyšľaháme, pridáme vanilkový extrakt a vmiešame do snehu. Nakoniec pridáme mleté orechy, prášok do pečiva a vareškou zmiešame.

  • Plech vystelieme papierom na pečenie, rozotrieme cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 15 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • V mixéri si pomelieme raffaello cukríky. Do misy dáme mascarpone, pridáme pomleté cukríky a mixérom prešľaháme. Nakoniec za stáleho mixovanie postupne pridáme smotanu.

  • Hotový krém natrieme na vychladnutý korpus a posypeme strúhaným kokosom.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: @reteteusoarecuralu