Tento výborný koláč sme ako deti milovali!

Výborný dezert, ktorý nikdy neomrzí „METROVÝ KOLÁČ“

RECEPT

Tento výborný koláč sme ako deti milovali!

Výborný dezert, ktorý nikdy neomrzí „METROVÝ KOLÁČ“

INGREDIENCIE cesto
  • 5 vajec

  • 240g hladká múka

  • 240g kryštálový cukor

  • 1 bal. prášok do pečiva

  • 1dl voda

  • 3PL olej

  • 2PL kakao

  • štipka soli

INGREDIENCIE krém

  • 400ml mlieko

  • 250g maslo

  • 1bal. puding v prášku punčový

  • 2PL kryštálový cukor

  • rumová aróma

INGREDIENCIE poleva
  • 200g čokoláda

  • 50ml olej

POSTUP

  • Bielky so štipkou soli vyšľaháme na sneh. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, za stáleho miešania pridáme olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a vodu. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.

  • Formy na srnčí chrbát(2ks) si vymastíme, vysypeme múkou. Pripravené cesto si rozdelíme na 2 polovice. Jednu polovicu cesta nalejeme do pripravenej formy. Do druhej polovice cesta pridáme kakao, dobre premiešame a vylejeme do druhej formy.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 - 25 minút. Upečené prikryjeme utierkou a necháme vychladnúť.

  • Pripravíme si krém. Mlieko 300ml dáme variť do hrnca. V 100ml mlieka rozmiešame pudingový prášok, cukor a pár kvapiek rumovej arómy, po zovretí vylejeme k mlieku a uvaríme si puding. Za občasného miešania necháme ochladiť, do vlažného pudingu vmiešame maslo izbovej teploty a dáme na chvíľu do chladničky.

  • Upečené cestá si nakrájame podľa "srnčieho vzoru" a striedavo zlepíme svetlé a tmavé cesto vychladnutým krémom.

  • Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu s olejom a polejeme na hotový koláč, necháme stuhnúť a odložíme na pár hodín do chladu. Na záver koláč nakrájame šikmo, aby sme mali pekný rez.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!