Raz-dva pripravený, úplne jednoduchý a chuťovo naozaj výborný dezert, ktorým ulahodíte „Miguelitos“

Výborný na každú príležitosť!

RECEPT

Raz-dva pripravený, úplne jednoduchý a chuťovo naozaj výborný dezert, ktorým ulahodíte "Miguelitos"

Výborný na každú príležitosť!

INGREDIENCIE
  • 400g lístkové cesto

  • 500ml mlieko

  • 100g kryštálový cukor

  • 40g kukuričný škrob

  • 30g maslo

  • 4 žĺtky

  • 1 vanilkový struk

  • práškový cukor na posypanie

  • mlieko na potretie

POSTUP

  • Do hrnca dáme mlieko, vanilkový struk rozrežeme, vyškriabeme vnútro a aj so strukom pridáme do mlieka. Privedieme k varu, odstavíme, občasne premiešame(vanilkový struk potom odoberieme).

  • Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme škrob a dobre premiešame. Do zmesi za stáleho miešania pomaly prilievame teplé mlieko, vrátime späť na sporák, uvaríme hustý krém, odstavíme, vmiešame studené maslo, prikryjeme potravinovou fóliou a odložíme na 2 hodiny do chladničky.

  • Lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku približne 3mm, narežeme na rovnaké štvorce a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vrch potrieme mliekom a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 10-15 minút, do zlato-hneda. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Vychladnuté štvorce rozrežeme(vodorovne) na dva pláty, cukrárskym vreckom nanesieme krém a spojíme. Hotové posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!