Výborný orechový koláč s maslovo-žĺtkovým krémom!

Lahodný krémový dezert, ktorý pohladí Vaše chuťové poháriky!

RECEPT

Výborný orechový koláč s maslovo-žĺtkovým krémom!

Lahodný krémový dezert, ktorý pohladí Vaše chuťové poháriky!

INGREDIENCIE potrebné na 1 korpus (potrebné 4)
  • 3 vaječné bielky

  • 5PL mleté vlašské orechy

  • 3PL kryštálový cukor

  • 2PL hladká múka

  • 1/2bal. prášok do pečiva

INGREDIENCIE na krém
  • 12 vaječných žĺtok

  • 150g kryštálový cukor

  • 2bal. vanilínový cukor

  • 200g maslo

POSTUP

  • Z bielok a cukru vyšľaháme sneh. Varechou zľahka vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a mletými orechmi.

  • Plech(25x30)vystelieme papierom na pečenie, rozotrieme cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov 7-8minút. Rovnako upečieme všetky 4 korpusy(môžeme koláč pripraviť aj z troch korpusov).

  • V hrnci vyšľaháme žĺtky(9 alebo 12ks, podľa toho koľko korpusov sa rozhodneme upiecť) s cukrom do peny. Hrniec dáme nad parný kúpeľ a miešame, kým nám vznikne hustá bledá pena. Po zhustnutí odložíme zmes na hodinu do chladničky.

  • Maslo vyšľaháme do peny, postupne k nemu zašľaháme vychladnutú vaječnú zmes a nakoniec pridáme vanilku.

  • Plát natrieme 1/4 krému, priložíme druhý plát, natrieme krémom a takto postupujeme až minieme všetok krém a korpusy. Vrch koláča natrieme krémom a ozdobíme mletými orechmi. Odložíme na 4h do chladničky.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: youtube.com/@riucagatesteretetetraditionale