Raz-dva pripravený nepečený „banánovo-smotanový dezert s mandľovými lupienkami“, vhodný na každú príležitosť!

RECEPT

Raz-dva pripravený nepečený "banánovo-smotanový dezert s mandľovými lupienkami", vhodný na každú príležitosť!

INGREDIENCIE 1. vrstva krému
  • 250g  sušienky (bebe alebo iné)

  • 1l nmlieko

  • 1 vajce

  • 250g maslo

  • 1 hrnček polohrubá múka

  • 3/4 hrnčeka kryštálový cukor

  • 1bal. vanilkový puding

  • 1 vanilínový cukor

  • 1,5pl škrob

  • 3-4pl karamelové salko

INGREDIENCIE 2. vrstva krému
  • 4 banány

  • 300ml smotana na šľahanie

  • 250g mascarpone

  • 1bal. vanilínový cukor

  • 2-3pl práškový cukor

  • 100g mandľové lupienky na  ozdobu

POSTUP

  • 1. krém - do misy nalejeme 400ml mlieka, pridáme vajce, múku, škrob, pudingový prášok a prešľaháme mixérom. Zvyšné mlieko dáme do hrnca, pridáme maslo izbovej teploty, cukor, vanilínový cukor a za občasného miešania privedieme k varu, potom prilejeme pudingovo-múčnu zmes a uvaríme hustý krém. Zakryjeme ho potravinovou fóliou a necháme úplne vychladnúť.

  • Hlboký plech(25x35) vystelieme papierom na pečenie, na dno poukladáme sušienky, na ne navrstvíme pudingový krém, uhladíme a poukladáme ďalšiu vrstvu sušienok. Na sušienky rozotrieme karamelové salko a poukladáme banány nakrájané na kolieska.

  • 2. krém - smotanu vyšľaháme s cukrom a vanilkou, pridáme mascarpone a hotový krém natrieme na vrstvu banánov. Vrch posypeme mandľovými lupienkami a odložíme aspoň na 2-3h do chladničky.

  • Dobrú chuť

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: kiloretete.ro