Nadýchané „škoricové koláčiky“, ktoré zmiznú zo stola okamžite!

Jednoduché na prípravu a výsledok vynikajúci!

RECEPT

Nadýchané "škoricové koláčiky", ktoré zmiznú zo stola okamžite!

Jednoduché na prípravu a výsledok vynikajúci!

INGREDIENCIE
  • 400g hladká múka

  • 180ml kefír

  • 100ml olej

  • 60g kryštálový cukor

  • 2 vajcia

  • 1 vanilínový cukor

  • 1,5ČL prášok do pečiva

  • štipka soli

  • zmes kryštálový cukor + škoricový cukor - na posypanie

POSTUP

  • Vajcia s cukrom a štipkou soli si vyšľaháme, kým sa cukor rozpustí. Pridáme kefír, olej a premiešame. Nakoniec pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a vymiesime hladké, nelepivé cesto.

  • Na doske vysypanej múkou si vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 5mm.

  • Posypeme zmesou z cukru a škorice a nakrájame na malé koláčiky.

  • Na plech vystlaný papierom na pečenie poukladáme pripravené koláčiky.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 15 - 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť a môžeme podávať.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!