Mäkké, jemné vanilkové koláčiky s chrumkavou kôrkou, ktoré sme si zamilovali!

RECEPT

Mäkké, jemné vanilkové koláčiky s chrumkavou kôrkou, ktoré sme si zamilovali!
INGREDIENCIE
  • 400g hladká múka

  • 200g maslo

  • 150g kryštálový cukor

  • 2 vajcia

  • 1 vanilínový cukor

  • 1čl prášok do pečiva

  • štipka soli

  • vanilínový cukor na obalenie

POSTUP

  • Maslo s cukrom, vanilkou a štipkou soli mixérom vyšľaháme. Pridáme 1 celé vajce a 1 žĺtok a mixérom premiešame. Zmes by mala byť homogénna, cukor by mal byť rozpustený.

  • Pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a dôkladne zmiešame.

  • Vaječný bielok metličkou rozšľaháme. Z pripraveného cesta si vytvarujeme guľky, každú guľku ponoríme do bielka a následne do cukru.

  • Pripravené koláčiky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme upiecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: mandarynka.com.ua