Recept na jemný tvarohový koláčik, ktorému neodoláte!

Zaručene bude patriť medzi Vaše obľúbené!

RECEPT

Recept na jemný tvarohový koláčik, ktorému neodoláte!

Zaručene bude patriť medzi Vaše obľúbené!

INGREDIENCIE na cesto
  • 2 hrnčeky polohrubá múka

  • 1 hrnček kryštálový cukor

  • 1 hrnček olej

  • 1 hrnček mlieko

  • 5 žĺtkov

  • 1 prášok do pečiva

  • 1 vanilínový cukor

INGREDIENCIE na plnku
  • 500g jemný tvaroh

  • 5PL kryštálový cukor

  • 5 vaječných bielkov

  • 1 vanilkový puding

  • 2 vanilínové cukre

  • 1 citrón

POSTUP

  • Mixérom vymiešame žĺtky s kryštálovým a vanilínovým cukrom do peny. Postupne pridáme olej a mlieko. Nakoniec pridáme múku s práškom do pečiva a dobre zmiešame.

  • Plech si vymastíme a vysypeme múkou. Na plech vylejeme polovicu pripraveného cesta a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 10 minút.

  • Pripravíme si plnku z tvarohu. Z bielok si vyšľaháme tuhý sneh. V mise si zmiešame dohromady všetky suroviny - tvaroh, puding, kryštálový a vanilínový cukor, šťavu aj nastrúhanú kôru z citróna. Do pripraveného tvarohu vmiešame sneh z bielok.

  • Na predpečené cesto rovnomerne natrieme tvarohovú plnku. A nakoniec natrieme druhú polovicu pripraveného cesta.

  • Koláč vrátime späť do rúry a pečieme približne 30 minút do zlatova.

  • Upečený koláč necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!