Jemný kakaový koláč s maslovým krémom, ktorý sa topí v ústach!

Vynikajúca krémová pochúťka, ktorou nik nepohrdne!

RECEPT

Jemný kakaový koláč s maslovým krémom, ktorý sa topí v ústach!

Vynikajúca krémová pochúťka, ktorou nik nepohrdne!

INGREDIENCIE na cesto
  • 6 vajec

  • 5pl kryštálový cukor

  • 5pl polohrubá múka

  • 3pl olej

  • 2pl kakao

  • 1pl kukuričný škrob

  • 1čl prášok do pečiva

INGREDIENCIE na krém

  • 400ml mlieko

  • 1 žĺtok

  • 4PL kryštálový cukor

  • 4PL hladká múka

  • 4PL kakao

  • 300g maslo

  • 4PL práškový cukor

INGREDIENCIE na polevu
  • 220g mliečna čokoláda

  • 1/2PL maslo

POSTUP

  • Žĺtky vyšľaháme s olejom. Bielky so štipkou soli a cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Do bielkov pridáme vyšľahané žĺtky a nakoniec zľahka vmiešame múku zmiešanú s kakaom, práškom do pečiva a škrobom.

  • Plech(20x30) vystelieme papierom na pečenie, nalejeme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť a prerežeme na 3 časti.

  • Pripravíme si krém. Mlieko, kryštálový cukor, žĺtok a múku zmiešame a na miernom ohni za stáleho miešania uvaríme hustý krém.

  • Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme, pridáme kakao a nakoniec po lyžiciach zašľaháme vychladnutý krém.

  • Na 2 korpusy natrieme krém, naskladáme na seba a na vrch priložíme posledný korpus.

  • Na polevu si vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom, natrieme na koláč a necháme stuhnúť!

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: nagyireceptje.hu