Luxusné, krehké, jednoducho dokonalé zákusky, ktoré sa hodia na každú rodinnú oslavu či akúkoľvek významnú príležitosť „mini Pavlove tortičky“

Jedinečné zákusky, ktoré ocenia aj nároční!

RECEPT

Luxusné, krehké, jednoducho dokonalé zákusky, ktoré sa hodia na každú rodinnú oslavu či akúkoľvek významnú príležitosť "mini Pavlove tortičky"

Jedinečné zákusky, ktoré ocenia aj nároční!

INGREDIENCIE
  • 4 bielky

  • 130g cukor - krupica

  • 130g práškový cukor

  • 1ČL solamyl

  • 1ČL ocot

INGREDIENCIE krém
  • 250g mascarpone

  • 250ml smotana na šľahanie

  • 1 vanilínový cukor

  • ovocie (maliny, čučoriedky, jahody a i.)

POSTUP

  • Bielky vyšľaháme na sneh. Postupne pridávame kryštálový cukor a šľaháme do tuhej peny. Šľaháme až kým sa rozpustia zrniečka cukru. Potom postupne prišľaháme práškový cukor a šľaháme ešte 8 minút. Nakoniec pridáme ocot, solamyl a premiešame.

  • Na plech s papierom na pečenie pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame koláčiky s priemerom 5-6cm. Pečieme pri teplote 120 stupňov 3 - 4 minútu. Teplotu znížime na 100 stupňov a pečieme ešte približne 80 minút.

  • Pripravíme si krém. Smotanu na šľahanie si vyšľaháme mixérom. Mascarpone si vyšľaháme s vanilkovým cukrom, pridáme vyšľahanú smotanu a zmiešame. Pripraveným krémom naplníme tortičky a ozdobíme ovocím.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!