Vynikajúci koláčik so smotanovou plnkou, ktorá sa rozplýva na jazyku!

K šálke kávy ideálny!

RECEPT

Vynikajúci koláčik so smotanovou plnkou, ktorá sa rozplýva na jazyku!

K šálke kávy ideálny!

INGREDIENCIE cesto
  • 400g polohrubá múka

  • 250g maslo

  • 150g práškový cukor

  • 4 žĺtky

  • 1ks prášok do pečiva

  • 1PL kyslá smotana

  • 1čl citrónová kôra

INGREDIENCIE plnka
  • 600ml kyslá smotana

  • 4 bielky

  • 3ks vanilínový cukor

  • 1 smotanový puding

  • 1PL zlatý klas

POSTUP

  • V mise zmiešame preosiatu múku, cukor, prášok do pečiva, žĺtky, maslo izbovej teploty a kyslú smotanu. Rukami vypracujeme hladké cesto.

  • 2/3 cesta si vyvaľkáme na pomúčenej doske a valčekom preložíme cesto do hlbokého vymasteného plechu(30x40) tak, aby boli vystlané aj boky plechu. Na pripravený plát nastrúhame piškóty alebo keksy, aby sa plnka nepremočila.

  • Zvyšnú 1/3 cesta zabalíme do potravinovej fólie a odložíme zatiaľ do mrazničky.

  • Pripravíme plnku. Z bielok so štipkou soli si vyšľaháme tuhý sneh. Ostatné suroviny zmiešame dohromady v druhej mise a vmiešame do nich sneh z bielkov. Pripravenú plnku rovnomerne navrstvíme na cesto.

  • Z mrazničky vyberieme druhú časť cesta(1/3) a nastrúhame ju na vrch koláča. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 35 minút.

  • Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: nagyireceptje.hu