Lahodný dezert plný orechov s pudingovo-maslovým krémom a žĺtkovou polevou!

RECEPT

Lahodný dezert plný orechov s pudingovo-maslovým krémom a žĺtkovou polevou!

INGREDIENCIE cesto
  • 6 bielkov

  • 220g mleté vlašské orechy

  • 220g maslo

  • 200g práškový cukor

  • 110g  polohrubá múka

  • 1/2bal. prášok do pečiva

INGREDIENCIE žĺtková vrstva
  • 6 žĺtkov

  • 200g práškový cukor

INGREDIENCIE krém
  • 600ml mlieko

  • 110g maslo

  • 100g mleté vlašské orechy

  • 70g práškový cukor

  • 1,5bal. vanilkový puding

  • Na ozdobu: 50g mleté vlašské orechy + vanilínový cukor

POSTUP

  • Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Maslo s cukrom vymiešame do peny, pridáme mleté orechy, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.

  • Formu(28cm) vystelieme papierom na pečenie, navrstvíme cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 15 minút.

  • Počas pečenia vyšľaháme žĺtky s cukrom do svetlej peny, predpečený korpus vyberieme z rúry, nalejeme žĺtkovú polevu a vrátime späť do rúry. Pečieme ďalej ešte približne 10 - 15 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Krém - z mlieka a pudingového prášku uvaríme krém. Ešte do teplého vmiešame mleté orechy a necháme vychladnúť. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny a postupne k nemu zašľaháme vychladnutý puding. Hotový krém rozotrieme na vychladnutý koláč a posypeme zmesou vanilkového cukru a mletých orechov. Hotový koláč odložíme aspoň na hodinu do chladničky.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!

zdroj: webcukraszda.hu