Domáci francúzsky krémeš od pani Helenky! Výborný dezert, ktorý určite všetci ocenia!

Krehké pláty lístkového cesta, lahodný vanilkový puding a jemná šľahačka – takéto delikátne spojenie v sebe skrýva krémeš.

RECEPT

Domáci francúzsky krémeš od pani Helenky! Výborný dezert, ktorý určite všetci ocenia!

Krehké pláty lístkového cesta, lahodný vanilkový puding a jemná šľahačka – takéto delikátne spojenie v sebe skrýva krémeš.

INGREDIENCIE
  • 2ks lístkové cesto

  • 7 vajec

  • 1,5l mlieka

  • 5ks zlatý klas

  • kryštálový cukor

  • 1ks vanilínový cukor

  • 0,75l rastlinná šľahačka (+0,5dcl mlieka)

  • POLEVA: 200g čokoláda na varenie + 2PL rastlinný olej

POSTUP

  • Ako prvé si upečieme 2 pláty z lístkového cesta. Lístkové cesto husto popicháme vidličkou, aby pláty zostali pekné rovné a nenafúkli.

  • Vo vodnom kúpeli si roztopíme 200g čokolády na varenie s dvomi lyžicami oleja. Na jeden upečený plát potrieme roztopenú čokoládu, necháme stuhnúť a nakrájame si ho na rovnako veľké kocky.

  • Plnka - v hrnčeku si rozmiešame časť mlieka 0,5l s 5,5 balíčkami zlatého klasu a 7 žĺtkami. Zvyšné mlieko (1l) nalejeme do hrnca a dáme na sporák. Po zovretí prilejeme k mlieku zmiešanú zmes a uvaríme hustý krém.

  • Počas toho ako pripravujeme krém si vyšľaháme sneh zo 7 bielok a 13 lyžíc kryštálového cukru, sneh musí byť tuhý. Vyšľahaný sneh vmiešame do horúceho pudingového krému a krém natrieme na upečené lístkové cesto(bez čokolády).

  • Rastlinnú šľahačku s 0,5dl mlieka vyšľaháme do tuha a natrieme na vychladnutý krém zo zlatých klasov.

  • Nakoniec poukladáme na vrch koláča nakrájané kocky čokoládového plátu a podľa nich nakrájame koláč.

  • Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept so svojimi priaťelmi!